Romesco Sos |
1 adet kuru kırmızı acı biber
1 sb zeytinyağı
2 diş sarımsak
20 gr badem
20 gr fındık
(ya da ikisi yerine 50 gr ceviz)
1 dilim bayat etmek
2 domates rendesi
1 kaşık elma sirkesi
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Tarifi:
Kaynayan suya koyduğunuz kuru biberi 10 dk haşlayın. Sonra tohumlarını çıkarıp doğrayın. İşlenmemiş fındık ve bademi biraz dövün, küçük parçalara böldüğünüz sarımsakla beraber zeytinyağında hafif kavurun (Ben cevizle yaptım). Kavurduğunuz fındık ve bademi rondoya koyun. Aynı kaba biraz zeytinyağı ekleyip küçük küçük doğradığınız bayat ekmeği koyup kavurun. Onu da rondoya ekleyin. Sonra yine aynı kaba domates rendesini koyup biraz ısıtın.
Tüm malzemeleri rondoda birleştirip püre kıvamına gelene kadar çevirin. Bu sos genelde balıkların üstüne konur. Fakat makarna veya kanepelerin üstüne de konabilir. Bandırmalık sos olarak da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder