Pazar

NOHUTLU ERİŞTELİ TERBİYELİ ÇORBA


Malzemeler:
1 çb erişte
1 çb nohut
1 yk tereyağı
1 lt tavuk ya da et suyu
1/2 lt su
2 yk un
3 yk yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber, baharat


Tarifi:
1 gece önceden nohutu ıslatın. Yumuşayan nohutları haşlayın. Süzün, kabuklarını soyun. İyi haşlanınca kolay soyulur. Çorbayı yapacağınız tencerede tereyağını eritip erişteleri biraz kavurun.

Üstüne nohutları koyun, et suyu ve suyu da ekleyip kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken başka bir yerde yumurtanın sarısını çırpın. Üstüne yoğurt ve unu da ekleyip iyice çırpın.


Erişteler yumuşayınca çorbanın altını kapatın. Hazırladığınız terbiyeyi, çorbanın suyundan kaşık kaşık ekleyip biraz seryreltin. Hem terbiye biraz ılınsın hem de çorba. Çok yavaşça terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Tuzu terbiyeyi ekleme işi bittikten sonra atın.

Çorbayı terbiyeyi ekledikten sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Servis yaparken baharat serpin ya da tereyağı kızdırıp üstüne dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Aslı'cım tarifini tereyağım yoktu, zeytinyağıyla yaptım. gene de çok güzel oldu. eline sağlık. Gorhan

    YanıtlaSil