Cumartesi

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ


Malzemeler
2 sb yeşil mercimek
1 adet soğan
2 adet küçük patates
1 çb tel şehriye
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı biber
2 çk tuz
½ çb zeytin yağı
1 yk salça
3 sb ılık su

Tarifi:
2 sb yeşil mercimeği ılık suda 5-6 saat bekletin. Doğradığınız soğanları yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin. Daha sonra mercimekleri ilave ederek kavurun. 5 dakika sonra patatesleri daha sonra ise tel şehriye, kimyon, kırmızı biber ve tuzu ekleyin. 3 sb ılık suyu da ekleyerek karıştırın, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Nişasta ve protein içeridiği için bol enerjili bir yemek olan yeşil mercimek üniversite öğrencileri arasında “Karaşimşek” olarak da adlandırılmaktadır. Afiyet bal şeker...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder