Pazar

KOLAYCACIK KURABİYE

Gülin Ü.'den
Malzemeler:

100 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı şeker
1 buçuk sb un
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın




Tarifi:
Tereyağı ve şekeri tahta kaşıkla iyice çırpın. Sonra unu, zencefili ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin. Malzemeler birbirine karıştıktan sonra elle yoğurmaya başlayın.

Beze haline getirdiğiniz hamurun üstüne nemli bez koyup buzdolabında en az 10 dakika bekletin. Şekil vermek daha kolay oluyor. Sonra çıkarıp kurabiyelere şekil verin.

Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizip önceden ısınmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder