Perşembe

TATLI-EKŞİ SOĞAN SALATASI

Irmak B.'den


Malzemeler:
500 gr. arpacık soğan (kabuğu soyulmuş)
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 domates rendesi
1 defne yaprağı
2 tutam maydanoz
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 buçuk su bardağı su
Tuz, karabiber



Tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Yarım saat - 45 dakika kadar kapağı açık şekilde hafif ateşte kaynatın. Soğanlar yumuşayınca defne yaprağını çıkararak servis tabağına koyun. Oda sıcaklığında servis edin. İsteğe göre üstünü maydanozla süsleyin. 

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder