Pazar

TAVADA LÜFER BUĞULAMA

Turgut Ö.'den
Malzemeler:
3 adet lüfer
1 büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 havuç
1 sap (100gr kadar) brokoli
100 gr mantar
Tuz
Zeytinyağı
Kimyon
Karabiber


Balıkları iyice temizleyip tuz ve iri çekilmiş karabiberle ovun. Bir kenarda beklesinler. 

Bir tavada biraz zeytinyağının üstüne yarım halkalar şeklinde doğradığınız soğanı ekleyin. Sarmısakları küçük küçük kıyıp atın ve biraz kavurun. Havucu, kabuğunu soymak için kullandığınız soyma bıçağıyla şerit şerit doğrayın. Mantarları da küp küp doğrayın. Brokoliyi küçük dallara ayırın. Hepsini birlikte soğanların üstüne atın ve biraz kavurun. Çok yumuşamadan rendelenmiş domates ve kimyonu ekleyip biraz karıştırın ve altını kapatın. 

Balıkların bütün olarak sığabileceği kapaklı bir tavaya önce sebzelerden biraz koyup üzerine balıkları yerleştirin.




Balıkların üstüne kalan sebzeleri boşaltıp tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 15-20 dk pişirin. 

Afiyet olsun.

*Balık yemeyen çocuklara balık yediren tarif:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder