Salı

KADAYIFLI MUHALLEBİ


Yasemen E.'den
Malzemeler:
Muhallebisi için
1,5 litre süt
1,5 sb un
1 sb şeker
1 paket krem şanti
2 parça damla sakızı

Kadayıfı için
250 gr tel kadayıf
1 sb iri dövülmüş ceviz
1/2 sb şeker
1 yk tereyağ


Tarifi:
Sütün içine unu, şekeri ve damla sakızını koyun. Ocakta çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. İyice soğuyuncaya kadar bekleyin. Sertleşmesi gerekiyor. Bu karışımın içine toz krem şantiyi ilave edin ve blenderla çırpın.

Ufalanması kolay olsun diye kadayıfı bir gece önceden buzluğa atın. Yapacağınız zaman kadayıfı çıkarıp ufalayın. Bir tavaya tereyağı, şeker ve kadayıfı koyup kavurun. En son dövülmüş cevizi ilave edin.

Bir borcama kavrulan kadayıfın yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Keserek servis yapın. Kadayıfın diğer yarısını da servis esnasında muhallebinin üstüne koyun.



Bu sayede kadayıf yumuşamıyor, kıtır kıtır oluyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Muhtesem gozukuyor, en kisa zamanda deneyecegim! Sevgiler

    YanıtlaSil