Cuma

GEZİ KURABİYESİ (GRANOLA)


Malzemeler:

1 olgun muz
1 olgun şeftali
4 kuru kayısı (ya da hurma ya da kuru üzüm)
8 tane pikan cevizi (ya da ceviz ya da fındık, badem)
1-2 yk ayçekirdeği (ya da susam)
1 yk akçaağaç şurubu (ya da pekmez ya da bal)
2 yk sıvıyağ
150 gr (2,5 sb) yulaf ezmesi
İsteğe bağlı olarak toz tarçın ya da toz zencefil





Tarifi:

Muz ve şeftaliyi rendeleyin. Kuru kayısıyı küp küp doğrayın. Cevizleri elinizle ufalayın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Fırın kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine tüm harcı yayın. Üstüne bastırarak inceltin. Kare kare kesin. İstediğiniz kalınlıkta olabilir. Ben daha kıtır olsun diye ince yaptım.

150 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika  pişirin. Fırınınızın kuru hava özelliği varsa 10 dakika da kuru hava ayarında iyice kurumasını bekleyin. İyice soğumadan bir kaba koymayın. Soğudukça daha da kıtır olacaktır.

Afiyet olsun.

*Granola keyfinize göre değiştirebileceğiniz bir atıştırmalık. Ben fotoğraftaki granolada kullandıklarımı yazdım. Başka meyve ve kuruyemişlerle deneyebilirsiniz. Miktarları keyfinize göre değiştirebilirsiniz. Mesela bol cevizli yapabilirsiniz. Ama meyvenin ıslaklık vererek malzemeleri bir arada tutan bir harç oluşturmaya yaradığını unutmayın. Biraz sulu meyveler kullanın.

*Bal ve pekmez pişince besin değerlerini kaybettiklerinden çocuğunuz için yapıyorsanız tatlandırıcı bir şey koymayın. Meyveler yeterince tatlı zaten. (Anne olduktan sonra tariflerde değişen kaygılar:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder