Pazar
BUZLU ÇAY
Malzemeler:
1 su bardağı demli çay
4 su bardağı soğuk su
Yarım limonun suyu
5-6 sap nane
1 yk toz şeker ya da bal
Bolca buz
Artan demlenmiş çayı sürahiye koyun. Yarım limonun suyunu sıkıp üzerine koyun. Çay henüz ılıkken şekeri ya da balı koyup karıştırın, buzlu çayı tatlı seviyorsanız bu şeker miktarını iki katına çıkarabilirsiniz. Limonun kabuğunu da koku vermesi için çayın içine atın. Sonra üstüne çay miktarının dört katı kadar su ve bolca buz koyup iyice karıştırın. Naneleri saplarından koparıp sürahiye koyun. Bardaklara koyarken daha fazla nane ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder