Perşembe

PEYNİRLİ KARNIBAHAR ÇORBASI







Malzemeler:

5 dal kereviz
1 orta boy soğan
3 orta boy patates
1 büyük baş karnıbahar
5 diş dövülmüş sarımsak 
500 ml tavuk suyu
250 ml normal sıcaklıkta su
500 ml süt
1/2 çay bardağı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar ya da çedar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz (Tavsiye edilen miktar. Damak tadınıza göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı muskat

Tarifi: 

Kereviz, soğan ve patatesleri küp küp doğrayın. Karnıbaharı küçük parçalara ayırın. Bu malzemeleri bir tencereye alın. Üzerine tuz, karbiber ve pul biber serpin. Dövülmüş sarımsakları ekleyin. Sonra tavuk suyunu ve normal suyu ekleyin. 20-25 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sebzeler suyunu çekip yumuşayınca içine yarım çay bardağı un katıp karıştırdığınız 500 ml sütü tencereye boşaltın (süt ile unun iyice karıştığından, unun topak topak kalmadığından emin olun). Un tencerenin dibini tutmasın diye 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Bir çay kaşığı muskat katıp karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ocaktan alın. Tenceredeki bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Sonrasında bir su bardağı peyniri de ekleyip 3 dakika kadar, kadifemsi bir kıvama gelene dek orta sıcaklıkta karıştırın. Biraz soğuyunca servis edin. Afiyet olsun.

Üzeri için: Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklarken en altta kalan küçük yeşil dalları bir borcama alın. Üzerine zeytin yağı ve karabiber serpin. Fırına atın (15-20 dakika) Kahverengiye döndüklerinde çıkartıp çorbanın üzerine birkaç dal koyarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder