Pazartesi

BAL KABAĞI ÇORBASI


Malzemeler:
2-3 dilim bal kabağı (yaklaşık 500 gr)
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 sap brokoli
100 gr krema (küçük paketin yarısı)
1/2 muskat rendesi
1 tutam safran
1 tutam tane karabiber (ya da beyaz biber)
7-8 sb su
Tuz

Tarifi:
Çorbayı yapacağınız tencerenin içine (tercihen düdüklü); bal kabağı, soğan, patates ve havucu soyup irice doğrayın. Kabağı ve brokoliyi de yıkayıp, doğrayıp diğer sebzelerin üstüne ekleyin. Karabiber, muskat, safranı da serpin, üstüne suyu ekleyip düdüklü tencereyi et ayarına getirin.

15-20 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açın ve yumuşayan sebzeleri çubuk blendırla tencerenin içinde homojen bir karışım haline getirin. En son kremayı da ekleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Not: Bu çorbayı çeşitli sebze kombinasyonlarıyla yapabilirsiniz. Brokoliyi bol koyarsanız brokoli çorbası olur. Pırasa ya da mercimek de ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sebzeyi ekleyip çıkarabilirsiniz. Su oranını yaklaşık her bir adet sebze için  1 sb su diye düşünebilirsiniz (bal kabağı için 1 dilimi 1 birim sayın). Eğer daha az kalorili olsun isterseniz krema koymayabilirsiniz. Ya da bol kremalı olsun diye paketin tamamını ekleyebilirsiniz. Ama yukarıdaki versiyon benim içtiğim en lezzetli çorbalardan oldu:)

1 yorum: