Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler:
600 gr kemiksiz tavuk eti (yaklaşık 1 tavuk)
2 diş sarmısak
200 gr ceviz
2 dilim bayat ekmek (ya da 1,5 dilim büyük dilim bayat kepek ekmeği)
1,5 sb tavuk suyu
4 sb su
Tuz


Tarifi:
Tavuk göğüsleri ikiye-üçe bölerek düdüklü tencereye konur. 4 bardak su eklenerek tencere kapatılır ve düdüklü tısladıktan ve altını kıstıktan sonra 20 dk haşlanır. Normal tencerede bu süre 30-35 dk. olarak düşünülebilir.


Tavuklar kaynarken bir yandan cevizler sarmısak ve bayat ekmek rondodan geçirilerek incecik çekilir.
Zamanı gelince kaynayan tavuklar tavuksuyunun içinden alınır. Tavuklar bu kadar sürede zaten dokununca parçalanacak hale gelmiştir. Büyükçe bir kaseye tavuklar konur ve elle teltel yapılır.


Rondoda çektiğimiz karışım teltel tavukların üzerine eklenerek 1,5 su bardağı tavuksuyu ve tuz eklenip güzelce karıştırılır.

Süslemek için üzerine kırmızı biberli tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hamiş: Bu miktar biraz fazla. Meze olarak yenecekse 6-10 kişilik bir sofraya yeter. Siz az miktarda yapacaksanız malzemeleri ona göre azaltın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder